Например, бих могъл да кажа, че опасната ми зона е 8 или повече.

Например, бих могъл да кажа, че опасната ми зона е 8 или повече.

За повече информация, най-новата книга на д-р Бурго срам: освободете се, намерете радост и изградете истинско самочувствие.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Елън Хендриксен, доктор

д -р. Елън Хендриксен е била домакин на подкаста на здравия психолог от 2014 до 2019 г. Тя е клиничен психолог в Центъра за тревожност и свързаните с тях разстройства на университета в Бостън (CARD). Тя спечели докторска степен. в UCLA и завършва обучението си в Медицинското училище в Харвард. Нейният научно базиран подход с нулева преценка е редовно представен в психологията днес, Scientific American, The Huffington Post и много други медии. Нейната дебютна книга „Как да бъдеш себе си: Тихо своя вътрешен критик и издигане над социалната тревожност, беше публикувана през март 2018 г.

Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Някои експерти твърдят, че диабетът тип 2 може да бъде излекуван със специална диета. Има ли някаква истина в това твърдение?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 13 януари 2011 г. 5-минутен readepisode #123 Играйте пауза Слушайте можете ли да обърнете диабет с диета? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Наскоро читател ми изпрати връзка към книга за диета, която уж ще излекува диабет тип 2. „Моята майка е диабетик тип 2“, написа тя, „но ми е трудно да повярвам, че можете да го обърнете.“ И така, тази книга е истинска? Може ли диабет тип 2 наистина да бъде обърнат с диета? Нека разгледаме по -отблизо.

Какво е диабет тип 2?

По принцип наличието на диабет тип 2 означава, че кръвната ви захар е твърде висока – и това може да се дължи на редица от редица от редица фактори. За ново диагностицираните диабетици тип 2 проблемът обикновено е, че клетките са станали нечувствителни към ефектите на инсулин, хормон, който обикновено движи глюкозата (или захарта) от кръвта в клетките. С други думи, инсулинът чука, но клетката не отговаря на вратата, така че глюкозата остава на улицата – или в този случай в кръвта.

Вижте също: Какво е тип тип 2 диабет?

Какви проблеми могат да причинят висока кръвна захар?

Не искате много захар да се мотае наоколо в кръвта ви. Хронично високата кръвна захар уврежда кръвоносните ви съдове и нерви, което в крайна сметка може да доведе до слепота, загуба на слуха или дори загубата на крайници. Освен това принуждава бъбреците ви да работят по -усилено и в крайна сметка може да доведе до бъбречна недостатъчност. Високата кръвна захар също увеличава риска от сърдечни заболявания.

Вижте също: Защо захарта е лоша за вас?

Ако сте диабетик, получаването и поддържането на кръвната си захар може да контролира може Помогнете за предотвратяване или минимизиране на тези усложнения. За съжаление, увреждането на нервите, бъбреците или други тъкани може да не е обратимо, след като се появи.

добре, достатъчно със страшните неща. Достатъчно е да се каже, че диагнозата на диабет тип 2 – или дори предупреждение, че се движите в тази посока – е нещо, което искате да приемате много сериозно.

Как се лекува диабет тип 2?

Диабетици тип 2 често получават лекарства, които увеличават чувствителността към инсулин. С други думи, тези лекарства помагат на вашия инсулин да почука малко по -силно, така че клетките ви да получат съобщението и да отворят вратата. Но има и други нефармацевтични начини да увеличите чувствителността си към инсулин. Зависи от това колко висока е кръвната намери тук ви захар и колко дълго е повишена, но в много случаи хората могат да върнат кръвната си захар до здрави нива, като се използват диети и промени в начина на живот.

освен ако кръвната ви захар е много висок или има и други усложнения, обикновено си струва да се опитате да видите дали можете да намалите тези нива на кръвната захар сами. Но ако вашият лекар почувства, че се нуждаете от лекарства, това не ви пуска на куката. Следвайки съветите, които очертах по -долу, ще направят вашите лекарства по -добри и ще намалят риска от усложнения.

Диабетиците тип 1, от друга страна, не може да бъде излекуван само от диета. Не е, че техните клетки са нечувствителни към ефектите на инсулин. Това е, че телата им не са в състояние да произвеждат достатъчно инсулин, за да свършат работата. Въпреки че доброто управление на диетата е много важно за диабетици тип 1, те също изискват инжекции с инсулин. По -голямата част от диабетиците обаче са тип 2.

страници

123next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

Monica Reinagel е сертифициран лиценз, автор, и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Случвало ли ви се е да се занимавате с неудобна или трудна ситуация? Те могат да бъдат трудни за справяне, но тази седмица разумният психолог ви дава 7 инструмента на i.m.p.r.o.v.e. Моментът и се справят с трудни времена.

от д-р Моника Джонсън Сенви Психолог 29 октомври, 2021 г. 6-минутен Readepisode #365 Играйте пауза Слушайте 7 начина на i.m.P.R.O.V.E. Трудни моменти, в които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързото и мръсно

i.m.p.r.o.v.e. Трудна ситуация с тези 7 инструмента:

изображения, означаващи молитвени релаксиращи действия Едно нещо в момента на насърчаване на ваканцията

Били ли сте някога в ситуация, която наистина не харесвате? И имам предвид наистина.

Вашето недоволство може да варира от лек дискомфорт до чиста агония. Мразиш ли да ходиш на зъболекаря? Имате ли строг краен срок на работа? Наскоро преживяхте ли загуба?

Днес ще обсъдим как да подобрим момента. Когато подобрим момента, заместваме непосредствените негативни събития с по -положителни и караме момента да се почувства положителен и по -лесен за толериране. Това умение е особено полезно, когато се чувстваме затрупани в стресова ситуация, която вероятно ще продължи за малко. За да ни помогне да си спомним стъпките, ще използваме съкращението i.m.p.r.o.v.e.

i е за изображения

Имате ли доста добро въображение? Можете да го накарате да работи, като използвате изображения, за да създадете ситуация, различна от реалността.

С изображения можете да създадете безопасно или релаксиращо пространство за себе си, когато сте в труден момент. Например, имам приятел, който мрази да получава снимки – и дори е изпаднал в Доктора! Те използват изображения, за да си представят на топъл плаж, когато лекарят извади иглата. Те намират за полезно за преминаване през преживяването. Номерът с изображенията е, че трябва да го практикувате извън събитието, така че да имате по -голям достъп до Imaginal Experience и да стигнете до това безопасно място по -лесно.

изображенията също могат да се използват за по -ефективно справяне с кризата събития. Можете да си представите бъдещо събитие, което вероятно ще бъде силно стресиращо за вас, като смърт в семейството или срив по време на работа. Докато си представяте събитието, можете да репетирате как можете да реагирате по начини, които са ви полезни и няма да накарате ситуацията да генерира повече страдания. Например, имам моите пациенти да си представят бъдещи разговори, от които се притесняват. Ще ги накарам да си представят какво вероятно ще каже човекът и как може да отговори на различни сценарии. Това им помага да се чувстват по -уверени в действителния момент. Може да се почувства глупаво да се преструва като възрастен, но никога не подценява колко репетиция може да ви помогне в дългосрочен план.

m е за смисъл

Намирането или създаването на смисъл помага на много хора да оцелеят Трагични и ужасяващи ситуации. Виктор Франкъл написа търсенето на смисъл на човека, важна книга за оцеляването на нацистките концентрационни лагери. Тя се основава на предпоставката, че хората трябва да намерят или създадат смисъл в живота си, за да преодолеят огромните страдания. Това е много подобно на правенето на лимонада от лимони. Когато можем да намерим смисъл в нашата болка, можем да я понесем и да преминем през нея по -лесно.

Сега, когато казвам по -лесно, това не означава лесно. Това означава, че може да е по -трудно, ако поеме по различен път с болката си. Един цитат, който ми помогна да ми даде смисъл чрез трудни моменти, е от Леонард Коен: „Във всичко има пукнатина. Така светва светлината. ” Напомня ми, че не е нужно да съм супергерой и че мога да открия доброта и сила в болката си. Други начини да намерите смисъл в болката си е да използвате този опит, за да имате повече съпричастност към другите и да имате благодарност за нещата, които са солидни за вас в този живот.

4 начина да инвестирате в психичното си здраве Банката

p е за молитва

Ако сте религиозни, верни или духовни, молитвата може да бъде мощен инструмент, когато преминавате през огромни времена в живота си. Това може да бъде начин да се отворите до настоящия момент и да потърсите насоки как да се справите с неща, които се чувстват непоносими. Важно е в това умение, че ние не правим „защо аз“ молитви или такива, които ни включват молба с нашия Бог или висша сила да отнемем всичко, тъй като това понякога може да има обратния ефект от увеличаването на страданието ни. За да подобрите момента, потърсете молитва, която ви позволява да работите върху приемането на настоящите обстоятелства и търсенето на реалистични начини да преминете през момента, без да го влошите. Молитвата на спокойствието е класически пример за това.

r е за релаксиращи действия

С релаксиращи действия, ние търсим да изследваме голямо разнообразие от релаксиращи неща, които да вършите. Ключът тук е да изберете дейности, които обикновено имат ефект да ви успокоят. Когато сте спокойни, е по -лесно да устоите на желанието да се включите в проблемни поведения. Да бъдеш отпуснат също ви дава време да проучите плюсовете и минусите на различни опции за преминаване през момента.

Ангажирането на релаксиращи действия също може да помогне за намаляване на вероятността да се претовари. Когато преминавам през стресиращо време, ще идентифицирам опасната си зона. Опасната зона е област, в която започвате да губите достъп до нормалното си ниво на функциониране. Можете да използвате 10 -точкова скала за себе си, за да улесните. Например, бих могъл да кажа, че моята опасна зона е 8 или повече. И така, ще се свържа със себе си и когато номерът стане твърде висок, като 7, ще спра и ще направя релаксиращо действие, за да върна номера си.

o е за едно нещо в Момент

Едно нещо в момента е аспект на съзнанието. Тук се пускате на многозадачност и се хвърляте напълно в едно нещо по едно. Въпреки че може да бъде много трудно да се направи, фокусирането върху едно нещо в момента може да бъде много полезно в средата на криза, тъй като може да осигури време за успокояване.

Тайният сос от това умение е Да запомниш, че единствената болка, която човек трябва да оцелее, е „само този момент“. Прекарали ли сте някога няколко часа или дори дни в рома за бъдеща болка, която може да се наложи да издържите? Или прекара няколко седмици или години от живота си, обитавайки минали болки и страдания в настоящето заради него? Практикуването на живот в момента може да намали този тип страдания.

Спомням си, когато научих за този аспект на вниманието и моят учител ми разказа тази история за монах, който живееше в селски район без лесен достъп до медицинска и стоматологична помощ. Тя каза, че монахът има зъб, който трябва да бъде издърпан и знаеше, че ще трябва да отидат в навеса на работата, за да получат клещи и да извършат това извличане. Наверът за работа беше по този прекрасен път. Докато монахът вървеше по тази пътека, те влязоха в земята под краката си, небето, миризмата във въздуха – и след това Оуч, те дръпнаха зъба си и на връщане назад те взеха със същите стимули, докато търкат своите челюст.

Сега, искам да бъда ясен: би ми било трудно да имам същото ниво на внимателен фокус, ако трябваше да извадя собствения си зъб, но определено съм използвал това умение и така Дали пациентите ми са направили голяма разлика.

V е за ваканция

Искали ли сте някога време от зряла възраст? Вземете един! Всеки се нуждае от ваканция от зряла възраст от време на време. Вземането на ваканция от зряла възраст е за това да си позволиш да се грижиш в момента. Това, което е от съществено значение тук, е да го правите по начин, който не ви навреди и да се уверите, че ваканцията е кратка, от няколко мига до един ден. (Ако сте имали краен срок за 2 дни, няма да изчезнете за 3 дни.)

Аз бях засегнат от наводнението, което се случи в Ню Йорк в началото на септември, което ме накара да се изправя зад графика на няколко различни срокове . Това доведе до това да работя през уикендите и – както би направил всеки – който започна да изчерпва ресурсите ми. Имах няколко случая, в които други ме подкрепиха и ми позволиха да делегирам, а аз поставих гордостта си отстрани и да. Една събота се огледах и забелязах, че мога да се измъкна с това, че не правя нищо, и скочих на възможността! Беше фантастично да си в уютни дрехи и да не правиш нищо. Силно го насърчавам, когато имате възможност!

e е за насърчаване

насърчението е да бъдеш мажоретка за себе си и да префрамира ситуации. Идеята е да говорите със себе си по същия начин, по който бихте говорили с някой, който ви интересува, или, с други думи, да говорите със себе си по начина, по който бихте искали някой друг да говори с вас, когато сте в криза.

Сигурен съм, че много от вас имат черни колани да се слагат. Тук става въпрос за повдигане! По същия начин, по който отрицателните самостоятелни разговори могат да ви тласнат в дупка, с практика, положителната самостоятелна беседа може да ви помогне да преминете през тежък момент.

Идеята тук е да преименувате ситуации, когато започнете да си казвате, Нещата са безнадеждни, че болката никога няма да свърши или че нямате в вас, за да направите това, което е необходимо. Класическото насърчение е утвърждаването: „Това също ще премине“. Опитвам се да си напомням често, че съм лош, точно както когато правя интензивно повдигане на тежести или се тласкам да тичам малко по -далеч или по -бързо и тялото ми се чувства счупено за няколко дни. Знам, че ще се засили, ако се погрижа за себе си и същото е вярно за моя дух.

Мажоретка наздраве най -силно, когато екипът губи. Да бъдеш силен не е да бъдеш непобедим, а за показване на себе си.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

д -р Моника Джонсън

д -р. Моника Джонсън е клиничен психолог и собственик на „Добра психология на ума“, частна практика в Ню Йорк, която е специализирана в доказани подходи за лечение на широк спектър от проблеми с психичното здраве (например депресия, тревожност, травма и личностни разстройства). Освен това тя се фокусира върху работата с маргинализирани групи хора, включително Bipoc, LGBTQ+и алтернативен начин на живот, за да управлява стрес на малцинствата. Тя също е посветена да допринася в областта си професионално чрез говорене, обучение, надзор и писане. Тя рутинно говори на конференции, осигурява обучение и семинари в организации, контролира стажантите за психично здраве и е съавтор на книга за професионалисти за справяне със стреса, базиран на раса в терапията.

Contents

Share:

TOP

X