Milyen egészségügyi előnyei vannak a kombucha -nak?

Milyen egészségügyi előnyei vannak a kombucha -nak?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A kombucha egy édes, pezsgő erjesztett tea. Sokan egészségügyi italként használják, de valóban van -e valamilyen egészségügyi előnye?

A kombucha probiotikus vagy barátságos baktériumokat tartalmaz. Ezekről a mikroorganizmusokról ismert, hogy növelik az ember egészségét. A

emiatt bizonyítékok arra utalnak, hogy a kombucha számos egészségügyi előnye van, ideértve a bél egészségének, a mentális egészségnek, a fertőzésnek a kockázata és a máj egészségének előnyeit. Ennek ellenére további kutatásokra van szükség ezen előnyök megerősítéséhez.

Ez a cikk feltárja a kombucha néhány lehetséges egészségügyi előnye mögött meghúzódó tudományos bizonyítékokat.

Mi az a kombucha?

A kombucha egy édes, szénsavas ital, baktériumokból, élesztőből, cukorból és teából. Általában sárga-narancssárga színű, és kissé savanyú ízű.

A kombucha előállításához az ember erjesztheti a zöld vagy a fekete teát baktériumok és élesztő szimbiotikus kolóniájával (Scoby). A fermentációs folyamat során a Scoby élesztője lebontja a teát a cukrot, és barátságos probiotikus baktériumokat enged fel.

A kombucha az erjedés után szénsavassá válik, ezért az ital pezsgő.

Lehetséges egészségügyi előnyök

Az utóbbi években az emberek elkezdték használni a kombucha -t a hagyományos szénsavas italok és szódák egészséges alternatívájaként.

Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy a probiotikus baktériumok, például a kombucha -ban, különféle egészségügyi előnyökkel járnak.

Az alábbi szakaszok megvizsgálják ezeket a lehetséges egészségügyi előnyöket és azt, amit a kutatás jelenleg mond.

bél egészség

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a kombucha, mint más erjesztett ételek, gazdag probiotikumokban. A probiotikus baktériumok hasonlóak a bélben található barátságos baktériumokhoz.

A probiotikumokat tartalmazó étrend étkezése elősegítheti az ember általános bél egészségének javítását. A probiotikumok úgy működhetnek, hogy segítik a testet a mikroorganizmusok egészséges közösségének fenntartásában.

A Nemzeti Kiegészítő és Integrációs Egészségügyi Központ szerint van néhány bizonyíték arra, hogy a probiotikumok segíthetnek a következőkben:

  • Az antibiotikumok használatához kapcsolódó hasmenés
  • Gyulladásos bélbetegség
  • Irritábilis bél szindróma

Fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy ezek az előnyök többnyire a probiotikus kiegészítőkhöz kapcsolódnak, nem pedig a probiotikumokat tartalmazó ételeket és italokat, amelyek probiotikumokat tartalmaznak –

További kutatások arról, hogy a kombucha hogyan javítja a bél egészségét, de a kettő közötti kapcsolat azt sugallja, hogy ez támogathatja az emésztőrendszert.

Világos kapcsolat van a bél egészségének és az immunrendszer funkciója között. A kutatások azt sugallják, hogy a bélbaktériumok egészséges egyensúlya elősegítheti az immunrendszert.

Az egészséges étrend fogyasztása magas probiotikumban gazdag ételek és italok esetén hozzájárulhat a bél egészségének javításához.

fertőzés kockázata

Amikor a kombucha fermentációk, a folyamat ecetsavnak nevezett savtípust hoz létre, amely szintén jelen van az ecetben. A kutatások azt sugallják, hogy az ecetsav antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Egyéb tanulmányok azt sugallják, hogy a kombucha antimikrobiális, ami azt jelenti, hogy képes lehet megölni a mikrobákat és segíthet a baktériumok körének leküzdésében.

Ez azt sugallja, hogy elősegítheti a fertőzések megelőzését azáltal, hogy megöli azokat a baktériumokat, amelyek okozzák őket, mielőtt a test felszívná őket.

A kutatások azonban nem erősítették meg ezt a hatást az emberekben.

Mentális egészség

A probiotikumban gazdag kombucha ivása elősegítheti a pozitív mentális egészség előmozdítását. Valójában egyes források szerint kapcsolat lehet a probiotikumok és a depresszió között.

szoros kapcsolatok vannak a depresszió és a gyulladás között, így a kombucha gyulladásgátló hatása segíthet enyhíteni a depresszió egyes tüneteit.

A 2017. évi áttekintés számos meglévő tanulmányt vizsgált, és arra a következtetésre jutott, hogy erős bizonyítékok vannak arra utalva, hogy a probiotikus kiegészítők segíthetnek a depresszió enyhítésében. Ennek ellenére további kutatásokra van szükség annak bizonyításához, hogy mennyire hatékonyak erre a célra.

Bár néhány kutatás azt sugallja, hogy a probiotikumban gazdag ételek és italok fogyasztása a mentális egészség javát szolgálhatja, még nem mutatták be, hogy a kombucha ivása kifejezetten elősegítheti a hangulatot, javíthatja a depressziós tüneteket, vagy javíthatja mentális egészség.

Szívbetegség

megnövekedett alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterinszintje növelheti a szívbetegség kockázatát.

A 2015 -ös tanulmány azt sugallja, hogy a kombucha segíthet csökkenteni a szívbetegséghez kapcsolódó koleszterinszintet patkányokban, és más kutatások azt sugallják, hogy a probiotikus kiegészítők segíthetnek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Fontos megjegyezni, hogy a patkányok hatása nem feltétlenül tükrözi az emberek hatásait. További kutatásokra van szükség annak megerősítéséhez, hogy a kombucha csökkentheti -e az emberek szívbetegségének kockázatát.

Az étrend, a testmozgás, a súly, az életmód szokásai és a gyulladások szintén befolyásolják a koleszterinszintet és a szívbetegség kockázatát.

Máji egészség

A kombucha antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a test molekuláinak leküzdésében, amelyek károsíthatják a sejteket.

Egyes kutatások, beleértve a 2014-es tanulmányokat, azt sugallják, hogy az antioxidánsban gazdag kombucha fogyasztása segíthet megvédeni a gyógyszer által kiváltott májkárosodást az állatokban.

Ez azt sugallja, hogy a kombucha szerepet játszhat a máj egészségének előmozdításában és a májgyulladás csökkentésében.

Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a kombucha ivása javítja a máj egészségét az emberekben.

2. típusú cukorbetegség kezelése

Vannak bizonyítékok is arra, hogy a kombucha is hasznos lehet a 2. típusú cukorbetegség kezelésében, bár csak állatkísérletekben.

Például egy 2012 -es tanulmány megállapította, hogy a kombucha segített a cukorbetegségben szenvedő patkányok vércukorszintjének kezelésében.

Ez szerint jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a kombucha hatékonyan csökkenti az emberek vércukorszintjét.

Sőt, a legtöbb kombucha ital magas hozzáadott cukorral rendelkezik, ami növeli a vércukorszintet. Az édesített italok, például a kombucha ivása súlyosbíthatja a vércukorszint -ellenőrzést a cukorbetegségben.

Hogyan készítsük el a kombucha -t otthon

Az otthoni ital készítéséhez az emberek elkészíthetik a saját Scoby -t, ha felmelegítik és összekeverik a vizet, a cukrot, a fekete vagy a zöld teát, valamint az előkészítést. Kombucha.

Miután a Scoby készen áll, hagyja, hogy üljön édesített teában, szobahőmérsékleten, legalább egy hétig. Csatlakoztasson egy ruhát az edény tetejére rugalmassággal, a fedél helyett, hogy a Scoby lélegezzen.

A kombucha készen áll arra, hogy 6–12 napon belül fogyasztjon egy személy ízelése alapján; Minél hosszabb ideig ül, annál kevésbé lesz édes.

Próbáljon ki egy online kombucha receptet.

Az előzetes Scoby megvásárlásához egy személy meglátogathat egy egészségügyi üzletet.

A Kombucha vásárlása

Az emberek megvásárolhatják az előzetes kombucha -t, vagy az alapanyagokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Kombucha otthon elkészítéséhez szükségesek legyenek, számos márkából online.

  • Kombucha indító készlet

kockázatok

Fontos, hogy vigyázzunk, ha otthon a kombucha -t készítik, mivel ez is erjedhet. hosszú. Az is lehetséges, hogy a kombucha szennyeződjön, ha egy személy nem készít steril környezetben.

A túlsúly vagy a szennyeződés egészségügyi problémákat okozhat, ezért biztonságosabb lehet a kombucha vásárlása egy üzletben, mint otthon.

A legtöbb kombucha nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz. A gyakran ivó cukor édesített italok sok szempontból negatív hatással lehetnek az egészségre.

Például az édesített italok ivása súlygyarapodáshoz, magas vércukorszinthez és megnövekedett trigliceridszinthez vezethet.

A kombucha vásárlásakor a legjobb lehet olyan márkákat választani, amelyek adagonként 4 gramm (1 teáskanál) hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Összegzés

A kombucha számos lehetséges egészségügyi előnyt jelent. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kutatás folyamatban van, és az emberi résztvevőkkel végzett tanulmányokban nem minden előnyt bizonyítottak.

Bár egyes kutatások azt sugallják, hogy a kombucha fogyasztása más tényezőkkel is segíthet, ideértve a rák kockázatát és a fogyást, jelenleg nincs elegendő bizonyíték ezen lehetséges előnyök alátámasztására.

Ha valaki megfelelő módon készíti el, vagy boltban vásárolja meg, akkor a Kombucha egy probiotikus gazdag ital, amelyet biztonságosan élvezhet az egészséges étrend részeként.

  • Táplálkozás/étrend
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai tanulmányokból származnak Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. valgosocks rendelés https://harmoniqhealth.com/hu/valgosocks/ Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

Share:

TOP

X